Εύκολα falafel φούρνου με αρώματα Ανατολής

Συνταγή

Υλικά (για 4-6 μερίδες):

  • 1000 γρ βρασμένα ρεβίθια
  • 500γρ ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 15γρ. φρέσκος δυόσμος
  • ¾ κούπας ελαιόλαδο
  • Νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λεμόνι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ  πάπρικα
  • ½ κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 2 κ.γ κάρυ
  • 4-6 κ.σ αλεσμένη βρώμη

Αρχικά αφήνουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για όλο το βράδυ. Στην συνέχεια, τα βράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε. Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το σκόρδο τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Σουρώνουμε τα ρεβίθια και κρατάμε στην άκρη λίγο από το νερό. Σε ένα μίξερ βάζουμε τα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τα αναμειγνύουμε, προσθέτουμε λίγο νερό. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα από τα ρεβίθια, το μείγμα από το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη και τα καρυκεύματα. Συνεχίζουμε να ανακάτεμα. Σκεπάζουμε το μείγμα με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά. Καλή σας απόλαυση!

Πλούσια σε: πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, φώσφορο, σίδηρο