Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν άπειρα άρθρα, από το πώς να ντύνεσαι/ χτενίζεσαι/ κουρεύεσαι σαν Γαλλίδα μέχρι το πώς τα γαλλάκια είναι τα μόνα παιδάκια που κάθονται και δεν τρέχουν στις ταβέρνες (το επιβεβαιώνω #truestory στην Αντίπαρο). Πιθανότατα τα κάνουν όλα τέλεια, αλλά το πιο γοητευτικό κομμάτι είναι πως φαίνεται να μην καταβάλουν σημαντική προσπάθεια για να τα καταφέρουν. 

            Δε θα ξεχάσω ποτέ σε ένα ταξίδι στο Παρίσι, όντας φοιτήτρια διαιτολογίας, μέσα στο cafe de flore να έχω παραγγείλει ξεδιάντροπα μια αλμυρή τάρτα και ένα κρουασάν σοκολάτα και οι διπλανές μου σαν σε editorial μόδας να πίνουν ένα ποτήρι κρασί και να τρώνε φράουλες! για μεσημεριανό! au mon dieu δηλαδή! Για τη γαλλική κουζίνα ακόμη, ισχύει το γαλλικό παράδοξο, το γεγονός δηλαδή ότι παρά το άφθονο βούτυρο που υπάρχει στις συνταγές τους, τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι πολύ χαμηλότερα από τα αναμενόμενα, χάρη στα αντιοξειδωτικά από τα κόκκινα κρασιά που καταναλώνουν. Κάτι που επιβεβαιώνει πως κάνουν κάτι σωστά…

            Αρχικά ενώ έχουν πολύ θελκτικούς φούρνους, και ενώ τρώνε αρκετά έξω τόσο οι μερίδες τους είναι μικρές όσο και η ποσότητα του κρασιού που θα πιούνε είναι περιορισμένη. Επίσης, δεν τσιμπολογάνε και έχουν σταθερά ωράρια στα γεύματά τους. Αυτό πιθανώς ισχύει και για άλλους ευρωπαίους αλλά μάλλον όχι τους μεσόγειους. Τα κριτσινάκια, μπισκοτάκια κλπ που τρώμε όποτε έχουμε λιγουρίτσα, αν θέλουμε να έχουμε γαλλική σιλουέτα, θα πρέπει να τα ξεχάσουμε. 

            Φαίνονται επίσης, να απολαμβάνουν. Αυτό είναι μια τεράστια κουβέντα, καθώς όταν απολαμβάνουμε κάτι, του δίνουμε χρόνο για να το καταναλώσουμε και δεν μπαίνουμε στη διαδικασία του περιορισμού που θα μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε υπερφαγία στη συνέχεια. Ξεκινάνε μάλιστα από μικρή ηλικία να έχουν καλή διατροφική συμπεριφορά, και για αυτό και τα γαλλάκια κάθονται ήσυχα στο φαγητό γιατί βρίσκουν ενδιαφέρον σε αυτό. Μην έχοντας φάει παγωτό στην παραλία (ή αυγό, φρούτο και ό,τι άλλο κουβαλάει η ελληνίδα μάνα), δεν έχουν τόση διάθεση να κάνουν γύρω γύρω το τραπέζι, αλλά προτιμάνε να επικεντρωθούν στο φαγητό τους.

            Οι γαλλίδες λένε πως δεν κάνουν πολλή γυμναστική αλλά περπατάνε πολύ και αυτό από μόνο τους του χαρίζει έξτρα πόντους στις καύσεις τους. Οι δραστηριότητες που προτιμούν είναι συνήθως κάποιο σπορ και μάλιστα κάτι που να γίνεται σε εξωτερικό περιβάλλον. Το κυριότερο όμως είναι πως μέσα στα πλαίσια της γενικότερης φροντίδας για τον εαυτό τους εντάσσουν και τη διατροφή τους. Και αυτό σημαίνει φρέσκα φρούτα και λαχανικά, απόλαυση και όλα αυτά με προτεραιότητα την καλύτερη δυνατή ψυχολογία τους.