Από την μια οι δελεαστικές φωτογραφίες με τα άκρως παχυντικά φαγητά/ποτά /γλυκίσματα δεν μπορούν πάρα να μας επηρεάζουν και να μας ανοίγουν την όρεξη. Από την άλλη πλευρά, αν κάποιος έχει τη διάθεση, μπορεί να αναζητήσει διαφορετικές συνταγές και να βρει εναλλακτικές για να ξεγελάσει την πείνα του και την ρουτίνα που πιθανώς έχει υγιεινή υγιεινή διατροφή που έχει επιλέξει.

Ένας κίνδυνος που μπορώ να εντοπίσω, είναι το ενδεχόμενο να παραγγείλει κανείς ή να μαγειρέψει κάτι με περισσότερες θερμίδες από ότι συνήθως, μόνο και μόνο για να μαζέψει περισσότερα likes από τους φίλους του στα social media. Αντίστοιχα επικίνδυνο μπορεί να είναι το τι πλασάρεται σαν υγιεινό, το οποίο δεν το κάνει αυτόματα και διαιτητικό. Το επιχείρημα για παράδειγμα ότι δεν περιέχει γλουτένη ή δεν περιέχει ζάχαρη δεν πάει να πει πως δεν περιέχει και θερμίδες!

Στη διατροφή δεν υπάρχει ένα πολύ απόλυτο μοντέλο που να μπορεί να ταιριάξει σε όλους. Οι γενικές οδηγίες σίγουρα αφορούν τον μέσο άνθρωπο, αλλά δεν ταιριάζουν όλα σε όλους. Για να μη συζητήσουμε για τις ποσότητες που προτείνονται σαν τις σωστές! Αν κάτι είναι πάρα πολύ υγιεινό και ταυτόχρονα πάρα πολύ νόστιμο, συνήθως κάτι δεν πάει καλά βλ. άφθονο φυστικοβούτυρο, άπειρο αβοκάντο κ.ο.κ.