Το νερό είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, για τις καύσεις, την εμφάνιση του δέρματος και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Είναι τόσο σημαντικό και αναντικατάστατο που αξίζει να αναρωτηθείς αν πίνεις το κατάλληλο νερό και ποιο είναι το ιδανικό νερό για να επιλέξεις!

            Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού έχει περιοριστεί λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά γενικότερα στην κουλτούρα μας δεν είναι τόσο διευρυμένη η συνήθεια αυτή, συγκριτικά με τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Όσοι καταναλώνουν ωστόσο, εμφιαλωμένο νερό το θεωρούν περισσότερο ασφαλές, αλλά είναι έτσι; Καταρχάς δεν είναι όλα τα νερά σε μπουκάλι τα ίδια. Υπάρχουν τα νερά πηγής και τα φυσικά μεταλλικά νερά (τα οποία έχουν υπόγεια προέλευση). Τα νερά αυτά συσκευάζονται ως έχουν, χωρίς κάποια επεξεργασία. Συνήθως, περιέχουν περισσότερα άλατα και ιχνοστοιχεία. 

            Εμφιαλωμένο όμως, μπορεί να είναι και ένα κοινό νερό το οποίο χαρακτηρίζεται και σαν επιτραπέζιο και το οποίο περνάει από διαδικασία απολύμανσης για να μπορέσουμε να το καταναλώσουμε. Η ίδια διαδικασία εφαρμόζεται και στο νερό βρύσης. Η ασφάλεια τελικά, αφορά μάλλον περισσότερο τη διανομή και την αποθήκευση του νερού (θεωρώντας ως δεδομένο, πως τα εργοστάσια τηρούν τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής). Ειδικά το καλοκαίρι, ένα πλαστικό μπουκάλι εκτεθειμένο στον ήλιο ή ακόμα και σε σκιά μέσα στον καύσωνα, ίσως να μην είναι και τόσο καλή ιδέα.

            Δε θα λέγαμε λοιπόν, πως υπάρχει ξεκάθαρος νικητής στο debate. Πέρα από τη γευστική προτίμηση, καλό είναι να κοιτάζουμε και τις ετικέτες και να κρίνουμε αναλόγως. Κάτι που αξίζει να γνωρίζεις, είναι πως το ελληνικό νερό είτε εμφιαλωμένο είτε βρύσης φαίνεται πως είναι αρκετά καλό ποιοτικά και πιο «ελαφρύ» σε σχέση με τα ευρωπαϊκά που έχουν περισσότερα μέταλλα. Κατά συνέπεια μπορείς να τα καταναλώνεις άφοβα, εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος να συσσωρευτούν στον οργανισμό σου.