Αν κάποια στιγμή νομίζεις ότι τα έχεις δοκιμάσει όλα, αλλά πάλι κάτι λείπει για να αδυνατίσεις ή κάτι δεν πηγαίνει ακριβώς όπως το περίμενες, ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις μικρές αλλαγές που θα σε «ξεκολλήσουν». Όχι πιθανώς δε φταίει το διαιτολόγιό σου, αλλά το πλαίσιο στο οποίο κινείσαι:

  • διάλεξε κάπoιο motivational quote  (όχι απαραίτητα ένα) και βάλτο σε post it στο γραφείο σου, σαν screensaver στον υπολογιστή ή στο κινητό σου. Προσοχή, όμως, να είναι κάνει που να φτιάχνει τη διάθεση και όχι κάτι που να περιέχει κακιούλες ακόμα και με διάθεση χιούμορ.
  • πάρε καινούρια αθλητικά ρούχα ή παπούτσια. Είναι σημαντικό να φροντίσεις το σώμα σου και να κάνεις όσο γίνεται πιο εύκολο για σένα το να κάνεις κάποια δραστηριότητα
  • ξεκίνησε μικρές ιεροτελεστίες μέσα στην ημέρα που θα ενισχύσουν την αγάπη για το σώμα σου πχ. βάλε μια κρέμα με όμορφο άρωμα ή γέμισε την μπανιέρα και επικεντρώσου στα θετικά σημεία του εαυτού σου. Είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάξεις κάτι αν το συμπαθείς και το έχεις σε κάποια εκτίμηση.
  • κάνε τον κόπο να ετοιμάσεις υγιεινά σνακ για τη διάρκεια της ημέρας και κράτα τα σε εμφανές σημείο. Κόψε στικς λαχανικών, καθάρισε φρούτα, μοίρασε ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα σε μικρές συσκευασίες και πάρε τα μαζί σου στη δουλειά ή τη βόλτα.
  • επιβράβευσε τον εαυτό σου! Μάζεψε τα χρήματα που θα ξόδευες για delivery σε έναν κουμπαρά και στο τέλος του μήνα αγόρασε κάτι συμβολικό για σένα και μόνο. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και για κάθε μικρή κάθοδο της ζυγαριάς (αρκεί η επιβράβευση να μην περιλαμβάνει φαγητό).
  • πλύνε τα δόντια σου μπροστά σε κάθε προκλητική εμφάνιση κάποιου ύποπτου εδέσματος. Με αυτόν τον τρόπο έχεις πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να αντισταθείς.
  • σέρβιρε τη μερίδα που έχεις σκοπό να φας και στη συνέχεια αποθήκευσε το υπόλοιπο φαγητό στο ψυγείο, ΠΡΙΝ όμως καταναλώσεις το γεύμα σου. Η μια επιπλέον πιρουνιά είναι πια πολύ μακριά σου.
  • φόρεσε ρούχα στο νούμερό σου, ούτε τα πιο στενά ούτε πιο φαρδιά που σε κρύβουν. Αν αισθάνεσαι άνετα με το σώμα σου, μπορείς πιο εύκολα να το προσέξεις.
  • σκέψου πώς θα ήθελες να είσαι όταν αδυνατίσεις. Πώς θα είσαι ΕΣΥ, όχι σαν ποιον θα ήθελες να είσαι. Σταμάτα τη σύγκριση με τα πιο αδύνατα άτομα ακόμα και αν θεωρείς πως αυτό σε κινητοποιεί. Στην πραγματικότητα αυτό σε πηγαίνει πίσω, γιατί δε γίνεται ποτέ να γίνεις κάποιος άλλος. Είσαι ο υπέροχος εαυτός σου που σε λίγο θα γίνει λίγο καλύτερος.