Η μόδα της διατροφής επιτάσσει την επιστροφή στα φυσικά και ακατέργαστα τρόφιμα. Μπορείς πλέον να βρεις παντού βιολογικά προϊόντα, ενώ η έκφραση «μη επεξεργασμένα» εμφανίζεται ολοένα και πιο συχνά στις συσκευασίες των τροφίμων. Πρόκειται για μια ευτυχή αλλαγή στα διατροφικά δρώμενα, που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για την υγεία σου. H ωμοφαγική διατροφή περιλαμβάνει ουσιαστικά ωμά φρούτα και λαχανικά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά και όσπρια, τα οποία θεωρούν «ζωντανά «τρόφιμα». Ενδεχομένως κάποιος μπορεί να προσθέσει και προϊόντα ζωικής προέλευσης, αρκεί να μην είναι επεξεργασμένα και το κυριότερο να έχουν μαγειρευτεί σε θερμοκρασία μέχρι 47 βαθμούς Κελσίου, αλλά όπως είναι λογικό οι περισσότεροι ωμοφάγοι είναι χορτοφάγοι.

Τα πλεονεκτήματα της ωμοφαγίας είναι η πρόσληψη άφθονων θρεπτικών συστατικών, αντιοξειδωτικών και αντικαρκινικών ουσιών, όχι μόνο λόγω της ωμής μορφής των τροφών, αλλά και λόγω της αναγκαστικής κατανάλωσης αρκετών φρούτων και λαχανικών. Χάρη στις πολύτιμες βιταμίνες και στα ιχνοστοιχεία, ο οργανισμός λειτουργεί καλύτερα, ο μεταβολισμός ενεργοποιείται και τα αποτελέσματα είναι εμφανή και στην επιδερμίδα σου! Ειδικά αν έχεις έναν άστατο τρόπο διατροφής και νιώθεις πως έχεις παραμελήσει τον εαυτό σου τον τελευταίο καιρό, ίσως ήρθε η ώρα να δώσεις μια ευκαιρία σε μια διατροφή που θα σε βοηθήσει να αποτοξινωθείς, να χάσεις βάρος και να αισθανθείς σίγουρα πιο ανάλαφρη. 

Η μεγάλη περιεκτικότητα των φρούτων και των λαχανικών (καθώς και οσπρίων και ξηρών καρπών) σε φυτικές ίνες, είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να έχεις καλύτερο κορεσμό και θα σε βοηθήσει και στη λειτουργία του εντέρου σου. Ένα ακόμη σημαντικό σημείο είναι ότι αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσιες πηγές καλίου, του κύριου συστατικού που θα σε σώσει από την κατακράτηση υγρών! Το κάλιο δρα ανταγωνιστικά με το νάτριο, που ευθύνεται για τα πρηξίματα που έχεις και με τη διουρητική του δράση θα σε κάνει να νιώσεις έτοιμη για την παραλία! Τέλος τα τρόφιμα της juicy diet περιέχουν μεγάλα ποσοστά νερού και με αυτόν τον τρόπο μας δίνουν λιγοστές θερμίδες.