Σε τι διαφέρει ο flexitarian από κάποιον που ακολουθεί μεσογειακή διατροφή;

Πόσο κοντινές είναι αυτές οι δύο διατροφές;

Μήπως ειμαστε όλοι flexitarians;

Υπάρχει ουσιαστική διαφορά από τον τρόπο που τρώμε οι περισσότεροι Έλληνες;

Στη μεσογειακή διατροφή υπάρχει καθημερινή, έστω και μικρή κατανάλωση κάποιου τροφίμου ζωικής προέλευσης. Αν το καλοσκεφτούμε ωστόσο, οι αρχάριοι flexitarians ακολουθούν το πρότυπο της νηστείας (Τετάρη και Παρασκευή) και οι pescetarians που είναι λίγο flexible μάλλον φτάνουν το μεσογειακό πρότυπο. Στην πραγματικότητα, αν βγάλουμε έναν μέσο όρο, θα λέγαμε ότι η μεσογειακή διατροφή βρίσκεται μεταξύ του αρχάριου και προχωρημένου flexitarian.

Μπορεί να είμαστε όλοι λίγο ως πολύ flexitarians, ανάλογα με τη φάση που είμαστε και ανάλογα με το πόσο ασχολούμαστε με τη διατροφή μας. Αν τρώμε δηλαδή, συνειδητά, προσέχοντας πόσο ψάρι ή κρέας θα καταναλώσουμε μέσα στην εβδομάδα ή αν όλο αυτό είναι τυχαίο.

Για καλή μας τύχη, η ελληνική οικογένεια τείνει να τρώει όλο και περισσότερο ποιοτικά και σίγουρα η ύπαρξη παιδιών σε ένα σπίτι, οριοθετεί σαφώς καλύτερα την κατάσταση. Συνήθως υπάρχει η προσπάθεια για μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα ενός οσπρίου, ενός λαδερού, ενός ψαριού και ενός ζυμαρικού και των υπολοίπων γευμάτων να περιλαμβάνουν κρέας ή κοτόπουλο. Αντίθετα, οι νεότεροι φαίνεται να έχουν πιο ακραίες συμπεριφορές, είτε δηλαδή χορτοφαγικές είτε διατροφές με περισσότερο κρέας.