Επίπεδη κοιλιά: 6 καλοκαιρινά φρούτα που πρέπει να έχεις στην τσάντα της παραλίας (ποια είναι αυτά, πως βοηθούν στη διάσπαση του λίπους ή στην αντιμετώπιση του πρηξίματος, ποια η ιδανική ποσότητα και πόσες θερμίδες έχουν)

  • μήλο: στη φλούδα του μήλου βρίσκεται μια ουσία, λεγόμενη και ως ουρσολικό οξύ. Η ουσία αυτή βοηθάει στο κάψιμο λίπους και επιταχύνει το αδυνάτισμα. Επιπροσθέτως, βοηθάει στην καλή λειτουργία του οργανισμού και στην αποτοξίνωσή του.
  • ανανάς: χάρη στη βρομελίνη που περιέχει, βελτιώνει την πέψη και την υγεία του πεπτικού συστήματος. Αρκετά συχνά η “κοιλίτσα” οφείλεται σε κακή λειτουργία της πέψης.
  • μούρα: έχει βρεθεί πως περιορίζουν την αποθήκευση του λίπους στην κοιλιά. Θα τα βρεις κατεψυγμένα ή αποξηραμένα. Μια πολύ καλή λύση είναι να τα βάλεις μέσα σε  smoothies και να τα πάρεις μαζί σου σε θερμός.
  • σύκα: κατάλληλα για την καλή λειτουργία του εντέρου. Η δυσκολιότητα είναι σύνηθες φαινόμενο με την αλλαγή περιβάλλοντος στις διακοπές, οπότε ένα συκό ιδανικά το πρωί θα δώσει λύση στο πρόβλημά σου.
  • αβοκάντο: τα καλά λιπαρά έχει βρεθεί πως βοηθούν στην καύση του ενδοκοιλιακού λίπους και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Ένα τοστ με άλλοιμα αβοκάντο ή ένα αβοκάντο σκέτο θα μπορούσαν να είναι το τέλειο και θρεπτικό σνακ των διακοπών.
  • μπανάνα: το κάλιο που περιέχει βοηθά σημαντικά στην κατακράτηση υγρών. Μια ακόμα όμως, χρήσιμη πληροφορία είναι πως οι μπανάνες είναι το κατάλληλο φρούτο για εσένα που πάσχεις από ευερέθιστο έντερο και πρήζεσαι συχνά στην κοιλιακή χώρα.