Μια διαφορετική μηλόπιτα!

Υλικά

4 μεγάλα μήλα

120γρ μαύρη ζάχαρη

2 κ.γ κανέλα

½ κ.γ γαρύφαλλο

130γρ βούτυρο

200γρ αλεύρι (εφόσον έχουμε τα μήλα που έχουν φυτικές ίνες μπορούμε να μην βάλουμε ολικής)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε καβάκια) με τα 20 γρ της ζάχαρης και τα μπαχαρικά. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη και το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και το ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε να γίνει η ζύμη σαν ‘τρίμματα’. Βάζουμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί τα μήλα και από πάνω την ζύμη. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.