Συστάσεις:

  • Αποφυγή του αλατιού στο τραπέζι (ιδανικά καθόλου)
  • Προσοχή στις τροφές στις οποίες έχει προστεθεί αλάτι (chips, ξηροί καρποί, από κορν, κονσέρβες, φάστφουντ κλπ)
  • Το συνολικό νάτριο που λαμβάνεται καθημερινά πρέπει να είναι λιγότερο από 2400 mg στους (ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι περιέχει 2300 mg νατρίου)
  • Προσοχή στις ετικέτες τροφίμων, εκεί καθορίζονται οι ποσότητες νατρίου στην σύσταση των τροφίμων
  • Αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών που είναι πλούσιες σε κάλιο (πατάτες, φασόλια μαυρομάτικα, λάχανο, μπάμιες, μπανάνα, πεπόνι, καρπούζι κλπ)
  • Λόγω μειωμένης απορρόφησης ασβεστίου, συστήνεται για αύξηση κατανάλωσης γάλακτος και γιαουρτιού
  • Αποφυγή αλκοόλ και περιορισμός γλυκών
  • Επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης καθημερινά.
Screenshot