Μια έντονη γεύση που κάποιοι λατρεύουν και κάποιοι όχι….

Είναι ένα λάδι αρωματισμένο με άρωμα από τρούφα ( μανιτάρι τρούφα). Ουσιαστικά διατηρεί τις ιδιότητες του λαδιού στο οποίο έχει προστεθεί, οπότε και τις θερμίδες του. Αρχικά το λάδι τρούφας αποτελούνταν από ένα πολύ καλής ποιότητας ελαιόλαδο μέσα στο οποίο έβαζαν ένα κομμάτι από το μανιτάρι τρούφα και το άφηναν για αρκετό χρόνο ώστε να αρωματιστεί. Σε αυτή την περίπτωση , είχαμε τις θετικές επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες χάρη στο ελαιόλαδο.

Ωστόσο, όσο η μόδα το έκανε περισσότερο δημοφιλές και επειδή η τιμή τόσο της πραγματικής τρούφας όσο και ενός καλής ποιότητας ελαιόλαδου είναι υψηλές, αρκετά από τα διαθέσιμα λάδια τρούφας περιέχουν πλέον συνθετικό άρωμα τρούφας ( το οποίο ενδεχομένως προστίθεται σε χαμηλότερης ποιότητας λάδι..)

Καλό είναι λοιπόν, όπως και σε όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα, να συμβουλευόμαστε την ετικέτα που τα συνοδεύει ( αν θέλουμε να το εντάξουμε στην κουζίνα μας)