Ας γνωρίσουμε καλύτερα αυτόν τον ευεργετικό καρπό…

Το χαρούπι:

  • είναι αντιοξειδωτικό
  • οι ίνες του έχουν πρεβιοτική δράση και βοηθούν την μικροχλωρίδα του εντέρου
  • συνιστάται σε άτομα με οστεοπόρωση, καθώς περιέχει ασβέστιο (ανά 100g περιέχει περισσότερο ασβέστιο από το γάλα)
  • βοηθά στην μείωση της χοληστερόλης
  • έχει διουρητικές ιδιότητες
  • περιέχει μαγνήσιο, βιταμίνη Κ και Β6
  • έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

Πως καταναλώνεται το χαρούπι;

Το χαρουπάλευρο και η χαρουπόσκονη παρασκευάζονται από το άλεσμα των χαρουπιών. Το χαρουπάλευρο είναι ένα αλεύρι με ευχάριστη και γλυκιά γεύση που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών τροφίμων. Όπως: ψωμί, κέικ, παξιμάδια, μπάρες δημητριακών.