Υλικά 

  • 50 γραμ. μαύρη σοκολάτα 
  • 10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι 
  • 10 καρύδια (Ή κάποιος άλλος ξηρός καρπός) 
  • 50 γραμ. νιφάδες βρώμης 100 γραμ. καστανή ζάχαρη (εγώ χρησιμοποίησα 50 γραμ. καστανή ζάχαρη και 10 γραμ. στέβια) 
  • 90 γραμ. ελαιόλαδο 
  • 100 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου και καλύπτουμε μια λαμαρίνα ή ένα ταψί με λαδόκολλα.

Χτυπάμε στο μπλέντερ την κουβερτούρα μέχρι να θριματιστεί, προσθέτουμε τα καρύδια και τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα.

Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα όσο γίνεται περισσότερο ομοιόμορφο. 

Πλάθουμε τα μπισκότα (για ψυχαναγκαστικούς σαν κι εμένα υπολογίζουμε περίπου 40 γραμ. το καθένα για να ψηθούν ομοιόμορφα), ψήνουμε για 14 λεπτά και απολαμβάνουμε αφού κρυώσουν.