Η διαιτολόγος Κλειώ Δημητριάδου μας προτείνει δύο συνταγές για Quiche lorain και brownie στην κούπα. Εσύ μπορείς απλά να τις δοκιμάσεις χωρίς τύψεις.

Υπάρχουν στιγμές που δεν προλαβαίνεις ή που πεινάς τόσο που δεν έχεις το περιθώριο να φτιάξεις κάτι “κανονικό” για να φας.

Πριν μπεις στον πειρασμό να ανοίξεις το ντουλάπι με τα μπισκότα δες τις παρακάτω συνταγές.

Φτιάχνονται γρήγορα, με λίγα υλικά, μέσα σε μια κούπα, με τη χρήση μόνο του φούρνου μικροκυμάτων.

Έχουν λιγοστές θερμίδες και μπορείς να τα καταναλώσεις σαν πρωινό, βραδινό ή ενδιάμεσο γεύμα:

Quiche lorain στην κούπα

Υλικά: 1 αυγό, 1.5 κουτ. της σούπας γάλα, 1 κουτ. του γλυκού βούτυρο λιωμένο, 1 φέτα ψωμί του τοστ κομμένη σε μπουκίτσες, 1 κουτ. της σούπας τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά, 3-4 ντοματίνια κομμένα σε φέτες, μυρωδικά της προτίμησής σου, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε πρώτα το γάλα με το αυγό και το βούτυρο σε σε μια κούπα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψωμί και τα μυρωδικά και προσπαθούμε να μοιραστούν όλα τα υλικά συμμετρικά.

Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα το φούρνο) μέχρι να φουσκώσει λίγο το μίγμα και να φαίνεται ψημένο το αυγό.

Θερμίδες: 240

Brownie στην κούπα

diaita-stinkoupa-600x600.jpg

Υλικά: 3 κουτ. της σούπας αλεύρι (ιδανικά ολικής άλεσης), 2 κουτ. της σούπας άγλυκο κακάο, 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουτ. της σούπας γάλα, 1 κουτ. της σούπας νερό, ½ κουτ. της σούπας στέβια ή άλλο υποκατάστατο ζάχαρης.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κούπα και τα ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου ένα λεπτό.

Θερμίδες: 240

(όπως δημοσιεύτηκε στο shape.gr)