Τα «παντοφλάκια» είναι τα γνωστά «παπουτσάκια» αλλά στην πιο light εκδοχή τους!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 8 μελιτζάνες
  • 500 γρ. κιμάς άπαχος
  • 100 γρ. τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά + 100 γρ. Λευκό άπαχο τυρί πχ. ανθότυρο ή ρικότα
  • 1 κονσέρβα πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • κανέλλα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις ψήνουμε στο φούρνο.

Με ζεστό νερό «μαραίνουμε» το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.

Προσθέτουμε στη συνέχεια ωμό το ελαιόλαδο, τον κιμά και τον πελτέ και τα αφήνουμε να ψηθούν.

Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί.

Τις πιέζουμε ελαφρά με ένα πηρούνι και τις γεμίζουμε με κιμά και τα τυριά τα οποία έχουμε τρίψει και ανακατέψει.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο και αφήνουμε τα «παντοφλάκια» μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν τα τυριά.

Ιμάμ αλλιώς

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 8 μελιτζάνες
  • 1 βάζο σάλτσα ντομάτας (ακόμα και έτοιμη συσκευασμένη για μακαρόνια)
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 3 γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις ψήνουμε στο φούρνο.

Βάζουμε σε στρώσεις μελιτζάνες, γιαούρτι, σάλτσα ντομάτας και επαναλαμβάνουμε από πάνω με άλλη μια στρώση.

Κόβουμε τον μαϊντανό και ρίχνουμε από πάνω.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι θεωρούν πως το σκέτο ρύζι είναι πιο διαιτητικό, το να προσθέσουμε και κιμά κάνει τα γεμιστά περισσότερο light. Έπειτα, μπορούμε να αφαιρέσουμε μέρος του ρυζιού και να βάλουμε κινόα ή φαγόπυρο. Ακόμη, μπορούμε να αντικαταστήσουμε λίγο ρύζι με ψιλοκομμένα λαχανικά τα οποία και θα μειώσουν τις συνολικές θερμίδες, αλλά και θα βοηθήσουν λόγω φυτικών ινών στον καλύτερο κορεσμό!