Οι τελευταίες έρευνες έδειξαν πως ένας από τους βασικούς ενόχους της πείνας είναι το αλάτι. Και αν το σκεφτούμε καλά, η καθημερινότητα το επιβεβαιώνει. Πόσα φυστικάκια θα φας στο μπαρ αν είναι αλατισμένα και πόσα αν είναι ανάλατα; Παρά το γεγονός πως το αλάτι θα σε κάνει να διψάσεις περισσότερο και αυτό θα έπρεπε να περιορίζει την πείνα, οι ερευνητές βρήκαν πως μακροπρόθεσμα όσοι τρώνε περισσότερο αλάτι, προσλαμβάνουν και περισσότερες θερμίδες! Δε φαίνεται να ευθύνεται όμως, μόνο το αλάτι για την πείνα σου! Οι παράγοντες που επιβαρύνουν την πείνα:η μείωση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος. Το χειμώνα ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερες θερμίδες και αυτό φαίνεται να μεταφράζεται και σε περισσότερη πείνα. Αν ωστόσο, όλη τη μέρα βρίσκεσαι μέσα σε καλοριφέρ, μην ψάχνεις επιπλέον δικαιολογίες για να φας τη σοκολατίτσα σου…

H αφυδάτωση. Αν νιώθεις πως πεινάς διαρκώς, καλό είναι πριν αρχίσεις να τσιμπολογάς, να ελέγξεις αν έχεις ενυδατωθείς επαρκώς. Κάθε φορά που πεινάς πιες λίγο νερό και σκέψου το ξανά.

Τα πολλά γλυκά. Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης αποδιοργανώνει το σάκχαρο του οργανισμού και το αποτέλεσμα είναι να πεινάς όλη τη μέρα και να νιώθεις πως έχεις υπογλυκαιμία.

Το να τρως πολύ γρήγορα. Πάλι λόγω διαταραχής του σακχάρου, αυτή η κακή συνήθεια σε κάνει να πεινάς πολύ άμεσα κυρίως αφού καταναλώσεις υδατάνθρακες (σκέψου το πόσο γρήγορα πεινάς μετά από το γεύμα με τα μακαρόνια).

Η έλλειψη βιταμινών ή ιχνοστοιχείων. Η ανεπάρκεια ορισμένων στοιχείων από το σώμα σου μπορεί να σε κάνει να νιώθεις πως πεινάς, ενώ  στην πραγματικότητα τα αναζητάς.

Ο ανεπαρκής ή μη ποιοτικός ύπνος. Οι ορμόνες και το σάκχαρο κάνουν πάρτυ και η πείνα σου εκτοξεύεται!

Η κατανάλωση αλκοόλ… Οι άμυνες πέφτουν και το junk food είναι ήδη στο δρόμο του.

Η βαρεμάρα, η θλίψη, η χαρά κλπ. Με ό,τι έχει συνηθίσει να τρως, με αυτό και θα πορεύεσαι μια ζωή. Εκτός αν πάρεις την απόφαση και κάνεις την εσωτερική σου επανάσταση και βρεις άλλους τρόπους εκτόνωσης η παράλειψη γευμάτων. Είναι το προφανές, αλλά και το πιο συνηθισμένο λάθος!