«και τώρα; ποιος ξεκινάει ΠΑΛΙ δίαιτα; πώς έφτασα ως εδώ ξανά; ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να κάνω κάτι. Με τι κουράγια όμως; Βαρέθηκα! πάλι τα ίδια; πάλι από την αρχή; Αυτή τη φορά θα τα καταφέρω! Ναι σιγά… και μετά πάλι θα τα πάρω. Ενώ θέλω δηλαδή, δεν ξέρω αν μπορώ. Και μου κάνει εντύπωση, γιατί σε όλα τα άλλα είμαι στρατιωτάκι. Εδώ έκοψα το τσιγάρο! και στη δουλειά ό,τι βάλω στο μυαλό μου το φέρνω εις πέρας. Γιατί όμως με τη δίαιτα δεν κάνω το ίδιο; Δε θυμάμαι ποτέ να μην είμαι σε δίαιτα. Δε θέλω πάλι να ζοριστώ ξανά! Με τίποτα! Δε μου αρέσει το σώμα μου όμως, καθόλου! πρέπει να ξαναξεκινήσω! αλλά όχι σήμερα, δεν είμαι έτοιμος/η. Κάτσε να φάω καμιά σοκολάτα και μετά να το πάρω απόφαση. Ίσως και από Δευτέρα, γιατί το σαββατοκύριακο έχω και εκείνο το πάρτυ…»

(όλα αυτά είναι μια σύνθεση από εξομολογήσεις που έχω ακούσει στο γραφείο)

Ναι, είναι δύσκολο να ξεκινήσεις δίαιτα. Και ναι είναι πιο δύσκολο να ξαναξεκινήσεις για ακόμα μια φορά. Και όσο μετράς τις φορές τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται. Και όσο μαστιγώνεσαι για το βεβαρυμένο παρελθόν σου, τόσο θα αναβάλεις την απόφασή σου και θα σου φαίνονται όλα πιο μαύρα.

Αρχικά πρέπει να διώξεις το ΠΡΕΠΕΙ. Δεν υπάρχει σε αυτή την περίπτωση. Υπάρχει το ΘΕΛΩ για να είναι μια απόφαση συνειδητή. Το πρέπει εμπεριέχει την πίεση και το ζόρισμα και έχεις ήδη πιεστεί πολύ… Είναι λογικό να χάνεις το κουράγιο σου, αλλά η κάθε φορά είναι διαφορετική, γιατί αλλάζουν και οι συνθήκες και με την εμπειρία αλλάζεις κι εσύ. Αντί να χρησιμοποιήσεις εναντίον σου τις προηγούμενες προσπάθειες, χρησιμοποίησέ τες υπέρ σου. Ξέρεις πλέον, τι σου ταιριάζει και τι όχι και τι μπορείς να εφαρμόσεις. Βρες τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου που σε κάνουν αποτελεσματικό στους άλλους στόχους που έχεις θέσει στη ζωή σου και επανέλαβε το πώς τα κατάφερες.

Άλλαξε το μοτίβο της συμπεριφοράς σου! Λες ότι είσαι πάντα σε δίαιτα. Είναι έτσι όμως; Πόσες μέρες έχεις κάνει πραγματικά δίαιτα στη ζωή σου; (όλη τη μέρα, όχι μόνο το πρωί). Σταμάτα να τρως μέχρι τη Δευτέρα εκείνη που θα ξαναξεκινήσεις τη δίαιτα. Βγάλε τις ταμπέλες και τους χαρακτηρισμούς που βάζεις στον εαυτό σου. Κάνε την επανάστασή σου! RE-START!

Όπως δημοσιεύθηκε στο savoirville.gr