…ότι οι αγκινάρες έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για το συκώτι; έρευνες υποστηρίζουν πως βοηθούν και στην αναγέννηση του ήπατος! Ακόμη, οι αγκινάρες μειώνουν τη χοληστερόλη, βοηθούν το πεπτικό σύστημα και έχουν αντικαρκινική δράση. Είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
…ότι οι αγκινάρες έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για το συκώτι; έρευνες υποστηρίζουν πως βοηθούν και στην αναγέννηση του ήπατος!
Ακόμη, οι αγκινάρες μειώνουν τη χοληστερόλη, βοηθούν το πεπτικό σύστημα και έχουν αντικαρκινική δράση. Είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Ας γνωρίσουμε καλύτερα αυτόν τον ευεργετικό καρπό… Το χαρούπι: Πως καταναλώνεται το χαρούπι; Το χαρουπάλευρο και η χαρουπόσκονη παρασκευάζονται από το άλεσμα των χαρουπιών. Το χαρουπάλευρο είναι ένα αλεύρι με ευχάριστη και γλυκιά γεύση που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών τροφίμων. Όπως: ψωμί, κέικ, παξιμάδια, μπάρες δημητριακών.
Ας δούμε ποια λαχανικά μπορούν να μας επηρεάσουν εάν έχουμε ευερέθιστο έντερο! Τα λαχανικά που φαίνεται πως επιδεινώνουν πολύ τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου είναι: Τα λαχανικά που φαίνεται πως είναι περισσότερο ανεκτά είναι: Το ευερέθιστο έντερο επηρεάζεται και από αλλά λαχανικά, και αυτό έχει να κάνει με τον κάθε οργανισμό, έχουμε στο νου μας […]
Ας μάθουμε που μας βοηθάει το λάδι αβοκάντο! Τα λιπαρά του είναι μονοακόρεστα, με αποτέλεσμα να καταπολεμούν τη χοληστερόλη και να είναι ευεργετικά για την καρδιοαγγειακή λειτουργία. Η καλή αναλογία ω-3 και ω-6 λιπαρών εξασφαλίζει ένα καλό λιπιδαιμικό προφίλ. Περιέχει: πολυακόρεστα ω-6 λιπαρά όπως το λινολεϊκό οξύ, 20 βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αποτελεί καλή πηγή: καλίου, […]
Μια ευαισθησία που δε σχετίζεται με κοιλιοκάκη! Πρόκειται για μία κατάσταση στην οποία υπάρχουν συμπτώματα (εντερικά ή άλλα) μετά από κατανάλωση τροφών που περιέχουν γλουτένη και δεν αφορούν άτομα με κοιλιοκάκη ή αλλεργία στο σιτάρι. Συμπτώματα: κοιλιακός πόνος, φούσκωμα, δυσκοιλιότητα η διάρροια, πονοκέφαλος, έντονη κούραση, πόνος σε αρθρώσεις και μυς, αναιμία, δερματικά προβλήματα. Φαίνεται πως […]
Η κοιλιοκάκη είναι μια χρόνια αυτοάνοση διαταραχή που χαρακτηρίζεται από μια έντονη αντίδραση στη γλουτένη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη. Συνήθη συμπτώματα: πόνος στην κοιλιά, διάρροια, απώλεια βάρους και κόπωση. Αντιμετώπιση: διατροφή χωρίς γλουτένη. Η κοιλιοκάκη εμφανίζεται σε 1% του πληθυσμού και είναι σημαντική η διάγνωση της ώστε να […]
Στο coachmydiet.gr χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρίας χρήσης αναλύοντας την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας. Συμφωνείτε με αυτό;