Όταν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το περνάς στη δουλειά και θέλεις να κρατήσεις μία ισορροπία στη διατροφή σου είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσεις τα πράγματα στην τύχη τους. Αν δεν έχεις προετοιμάσει κάτι από το σπίτι το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις να φας κάτι ακατάλληλο και όχι ιδιαίτερα ποιοτικό.
Σε πρώτη φάση λοιπόν, θα μπορούσες να έχεις κάποια πράγματα στο γραφείο, όπως για παράδειγμα ανάλατους ξηρούς καρπούς, μπάρες δημητριακών, ρυζογκοφρέτες, αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη και αν υπάρχει ψυγείο κάποιο γιαούρτι, φέτες γαλοπούλας με χαμηλά λιπαρά και σαφώς φρούτα. Ανάλογα με τις ώρες που έχεις σκοπό να περάσεις εκεί και με το τι άλλο θα κουβαλήσεις μαζί σου από το σπίτι, καλό είναι κάθε βδομάδα να καταστρώνεις ένα σχέδιο δράσης ώστε να καταφέρεις να μη χαλάσεις την διατροφή σου. Συχνά, κάποιες τεχνικές δυσκολίες όπως η έλλειψη φούρνου μικροκυμάτων ή η απουσία ψυγείου μπορεί να αποτελέσουν εμπόδια σε αυτή σου την προσπάθεια, αλλά δεν υπάρχει τίποτα το οποίο να μη λύνεται με τις κατάλληλες προσαρμοστικές κινήσεις.
Ίσως, τις εργάσιμες ημέρες να είναι δύσκολο να μαγειρεύεις καθημερινά και να μεταφέρεις μαζί σου φαγητό (ειδικά αν υπάρχουν οι ανασταλτικοί παράγοντες που αναφέραμε), αλλά τις Κυριακές θα μπορούσες να φτιάχνεις δύο ή τρία φαγητά και στη συνέχεια να τα συνδυάζεις μεταξύ τους για να έχεις αρκετά από τα γεύματα της εβδομάδας έτοιμα. Ένα όσπριο είναι μία σίγουρη λύση, καθώς μπορείς να το φας και σαν σούπα και στη συνέχεια σουρωμένο μαζί με άλλα υλικά όπως μια κονσέρβα τόνου ή λίγο τυρί και λαχανικά σαν σαλάτα. Λίγο ψητό κοτόπουλο ή κάποιο άλλο κρέας ψημένο, το οποίο θα φας μαζί με κάποιο συνοδευτικό πχ. ρύζι ή πατάτες και έπειτα ψιλοκομμένο μέσα στην πρασινάδα με σος γιαουρτιού ή μουστάρδας είναι επίσης μία λύση για δύο ημέρες.
Για τα γεύματα της δουλειάς ας μην ξεχνάμε και τις εύκολες επιλογές πχ. τόνος, βρασμένα αυγά, κάποια αραβική πίτα ή τορτίγια με ψητά λαχανικά (τα οποία σε προηγούμενη μέρα θα μπορούσαν να είναι το συνοδευτικό του κρέατος), ρύζι με γιαούρτι, κινόα που τρώγεται εύκολα και κρύα και πολλές άλλες ιδέες. Το θέμα είναι κάθε εβδομάδα να υπάρχουν δύο φαγητά μαγειρεμένα για να τα φας από δύο φορές και την πέμπτη μέρα που είναι εργάσιμη να προσθέσεις κάτι εύκολο ή ακόμα και κάτι απ’έξω. Μία σαλάτα ή κάποιο μαγειρευτό (ειδικά αν αναγράφονται και οι θερμίδες στον κατάλογο, θα είναι ακόμα πιο ασφαλής η επιλογή), μία σπανακόπιτα, καλαμάκια σουβλάκια, μέχρι και σούσι μπορούν να αποτελέσουν το μεσημεριανό σου γεύμα. Εξάλλου, ο σκοπός του γεύματος της δουλειάς είναι να σου δώσει ενέργεια αλλά όχι να σε βαρύνει και να σε νυστάξει, ώστε να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της υπόλοιπης ημέρας. Το σφάλμα το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις, είναι να μείνεις νηστικός αρκετές ώρες, γιατί αυτό δεν θα σου δώσει την ψυχραιμία να καταναλώσεις τα σωστά γεύματα και σε ποσότητα και σε ποιότητα, όταν θα επιστρέψεις στο σπίτι.