Το καλοκαίρι μπορεί να καθυστέρησε λίγο, αλλά ήρθε! Μικρές συμβουλές για αδυνάτισμα της τελευταίας στιγμής… και όχι μόνο

  • Προσπάθησε να αποφύγεις τους χυμούς! Ένα ποτήρι χυμού το οποίο δεν προσφέρει κανέναν κορεσμό σου δίνει 120 kcal και αρκετή φρουκτόζη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αν θέλεις κάτι γευστικό μπορείς να βάλεις δύο δάχτυλα χυμό και να συμπληρώσεις με ανθρακούχο νερό ώστε να φτιάξεις ένα σπιτικό αναψυκτικό!
  • Διάλεξε για τη δουλειά ένα μικρό τάπερ. Γέμισε το μισό με πρασινάδα (ρόκα, σπανάκι, μαρούλι, iceberg, kale) και το υπόλοιπο με το κανονικό σου φαγητό. Με αυτό τον τρόπο θα γλυτώσεις τουλάχιστον τις μισές θερμίδες από το μεσημεριανό σου γεύμα.
  • Ξεκινά το πρωινό σου με τροφές πλούσιες σε φυτικές ινες. Σε οτιδήποτε καταναλώσεις βοηθά να προσθέτεις μια κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο ή  σπόρους chia οι οποίοι θα σε χορτάσουν και θα σε βοηθήσουν να έχεις μια πιο ισορροπημένη ημέρα.
  • Αγόρασε ένα spray λαδιού για να περιορίσει το ελαιόλαδο καταναλώνεις. Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σου δίνει 145 kcal και αν γλυτώσεις έστω και το μισό καθημερινά, μπορείς να χάνεις 300 γραμ. το μήνα μόνο με αυτή την αλλαγή. (Αν κάνεις τα ίδια και στο βραδινό γεύμα τότε μιλάμε για 600 γραμ. το μήνα ή αλλιώς 7 κιλά τον χρόνο!)
  • Προσπάθησε να αγοράζεις μικρές σκευασίες από συσκευασμένα τρόφιμα. Η αφθονία της τροφής στο ψυγείο και την κουζίνα σου είναι πολύ πιθανό να σε οδηγήσουν σε ακρότητες.
  • Μαγείρεψε μόνο την ποσότητα που πρέπει να καταναλώσεις και όχι παραπάνω επειδή έτσι έχεις συνηθίσει. Μιλώντας για ύποπτες τροφές, όπως για παράδειγμα τα μακαρόνια είναι πολύ πιο συνετό να έχεις μαγειρέψει εξαρχής το μισό ή ακόμα λιγότερο από το πακέτο, ώστε να φας αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι.
  • Έχε έτοιμη την τσάντα του γυμναστηρίου από την προηγούμενη μέρα ή ακόμα καλύτερα άφησε μία αλλαξιά με αθλητικά ρούχα μέσα στο αυτοκίνητο, για να μειώσεις πιθανότητες να το αποφύγεις και να γλιτώσεις τις δικαιολογίες που σε εμποδίζουν να πηγαίνεις.
  • Μοίρασε εξαρχής σε μερίδες τις τροφές που ενδέχεται να καταναλώσεις σε μεγάλες ποσότητες όπως για παράδειγμα τους ξηρούς καρπούς, τα δημητριακά, κριτσίνια, κρακεράκια και λοιπά και πέρνε μαζί σου μόνο μία από αυτές. Κράτα τα σακουλάκια σε μη εμφανές σημείο…