• Acai: Πρόκειται για μία σκόνη που προέρχεται από ένα μωβ φρούτο και μπορεί να καταναλωθεί μέσα σε διάφορα τρόφιμα, χυμούς και smoothies. Είναι πολύ της μόδας χάρη στα αντιοξειδωτικά του και σου δίνει περίπου 5 kcal ανά γραμμάριο. Είναι μια αρκετά λιπαρή τροφή που τα λιπαρά της όμως, είναι κυρίως μονοακόρεστα με αποτέλεσμα να ρίχνει την κακή χοληστερόλη. Αν θέλεις να ενισχύσεις την διατροφή σου με  καλά λιπαρά είναι μια πολύ καλή επιλογή και συγχρόνως αρκετά γευστική.
  • Σπόροι chia: Πλούσιοι σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, οι συγκεκριμένοι σπόροι σου δίνουν περίπου 70 kcal ανά κουταλιά της σούπας. Χάρη στην περιεκτικότητά τους σε ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, καθώς και στον κορεσμό που προκαλούν, είναι πολύτιμα σε μια προσπάθεια αδυνατίσματος και για να μην πείνας αλλά και για την ενίσχυση του μεταβολισμού σου. Καταναλώνονται πολύ ευχάριστα μέσα σε γιαούρτι και αν μουλιαστούν από το βράδυ, γίνονται σαν ζελέ και αποτελούν καλή βάση για χορτοφαγικά και όχι μόνο γλυκά.
  • Σκόνη πρωτεΐνης: Κρίνεται απαραίτητη μόνο όταν η πρόσληψη πρωτεΐνης δεν είναι επαρκής. Συστήνεται ειδικά στα άτομα που κάνουν έντονη γυμναστική, ενώ υπάρχουν διάφορα είδη “καθαρή” πρωτεΐνη ή “σύνθετη”. Η πρώτη περιέχει αποκλειστικά πρωτεΐνες και η δεύτερη περιέχει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Η θερμιδική αξία των σκευασμάτων αυτών εξαρτάται από την σύσταση τους. Σε περίπτωση ωστόσο, που η  διατροφή είναι αρκετά πλούσια σε πρωτεΐνες, καλό είναι να μην γίνεται υπερβολική χρήση.
  • Λάδι καρύδας: Έρευνες έχουν δείξει ότι ο τύπος των λιπαρών που περιέχει (μεσαίας αλυσίδας), “καίγεται” εύκολα από το σώμα δίνοντας ενέργεια, ενώ συγχρόνως κάποιες έρευνες δείχνουν πως δεν αυξάνει τη χοληστερόλη στο αίμα (σε μέτρια πάντα κατανάλωση). Βέβαια, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη το τι επίδραση έχει στο καρδιαγγειακό σύστημα, οπότε καλό είναι να μην αντικαθιστά το ελαιόλαδο στο μαγείρεμα. Κάτι που ακόμα φαίνεται ενδιαφέρον είναι πως το λάδι καρύδας έχει υψηλό δείκτη κορεσμού. Οπότε, παρά τις 9 θερμίδες που μας δίνει ανά γραμμάριο, μας χορταίνει επαρκώς με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερο στα φαγητά που προστίθενται και συνεπώς να είναι ενδεχομένως βοηθητικό στις δίαιτες.
  • Κουρκουμάς: Το θαυματουργό αυτό μπαχαρικό, παρέχει αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση, είναι αντιοξειδωτικό και βοηθά τους πόνους των αρθριτικών και της περιόδου. Χάρη στην ικανότητά του να βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος, να ρυθμίζει το σάκχαρο και να μειώνει τη χοληστερίνη, είναι ένα τέλειο συμπλήρωμα για τη διατροφή σε περιόδους δίαιτας. Όπως σε όλα τα βότανα χρειάζεται μέτρο στην ποσότητα και στη συχνότητα κατανάλωσης του κουρκουμά, καθώς σε υπερκατανάλωση έχουν παρατηρηθεί γαστρεντερικές διαταραχές, ναυτία, ζαλάδα και άλλες παρενέργειες
  • Matcha: Αυτό το πολύτιμο είδος πράσινου τσαγιού έχει 130 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κοινό πράσινο τσάι,  βοηθά στην ετοιμότητα, την ενέργεια και την καταπολέμηση της κούρασης, ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιγηραντική και αντικαρκινική δράση. Είναι πολύ χρήσιμο στις δίαιτες καθώς ενισχύει το μεταβολισμό και  είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β, C. Μια γενική οδηγία είναι η κατανάλωση δύο φλυτζανιών την ημέρα.