Το έχεις πάθει, το έχω πάθει, το έχουμε πάθει: Πεινάμε! Μερικές ημέρες πεινάμε πολύ και άλλες πεινάμε διαρκώς. Το ερώτημα παραμένει: Πώς θα μειώσω την όρεξή μου;

Υπάρχουν μέρες που δεν ξέρεις γιατί πεινάς τόσο πολύ και κυρίως δεν ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις! Μπορεί να φταίνε οι μέρες του κύκλου ή η περίεργη διάθεσή σου. Το σημαντικό είναι να δείξεις την απαραίτητη ψυχραιμία και να φερθείς στρατηγικά. Ιδού πως μπορώ να μειώσω την όρεξή μου.

Η ειδικός Κλειώ Δημητριάδου μας δίνει έξυπνες ιδέες διατροφής για να μειώσουμε την όρεξή μας.

-Φυτικές ίνες! το λέμε και το ξαναλέμε, τα φρούτα και τα λαχανικά θα σε βοηθήσουν να έχεις μια καλύτερη αίσθηση κορεσμού. Το ίδιο ισχύει και για τα δημητριακά, τα οποία θα πρέπει να είναι ολικής άλεσης και για έναν επιπλέον λόγο, για να κρατάνε σταθερό το σάκχαρο ώστε να αποφύγεις τις υπογλυκαιμίες.

-Πρωτεΐνες: Χωνεύονται πιο αργά από τους υδατάνθρακες και σίγουρα θα σε κάνουν να αισθάνεσαι περισσότερο πλήρης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

– Ενυδάτωση: Πριν αναρωτηθείς αν πρέπει να φας κάτι, να σιγουρευτείς πρώτα ότι έχεις πιει αρκετά υγρά μέσα στη μέρα.

– Κατανάλωσε πικάντικα και γευστικά τρόφιμα: Μην πάει το μυαλό σου στο junk food αλλά λίγο πιπέρι παραπάνω ή λίγο κρεμμύδι/ σκόρδο στο φαγητό θα σε κάνουν να «αισθανθείς» περισσότερο το φαγητό σου και να μείνεις με χορτάτη αίσθηση όλη την ημέρα.

-Μύρισε μέντα ή πιες ένα ρόφημα μέντας: Η μέντα έχει βρεθεί ότι μειώνει την όρεξη. To ίδιο ισχύει και για το πράσινο τσάι.

-Σέρβιρε το φαγητό σου σε μπλε πιάτα: Είναι το χρώμα που σχετίζεται λιγότερο με το φαγητό, καθώς υπάρχουν ελάχιστα μπλε τρόφιμα στη φύση. Συνεπώς το μπλε θεωρείται πως κόβει την όρεξη.

-Βάλε κανέλα παντού: Η κανέλα ρυθμίζει το σάκχαρο και σε βοηθάει να κρατήσεις τη δίαιτά σου και να μην την χαλάσεις με την πρώτη ευκαιρία.

-Άγαρ, λιναρόσπορος και chia seeds: Έχει βρεθεί πως αυτές οι τροφές καταστέλουν την όρεξη χωρίς να σε επιβαρύνουν θερμιδικά.

Χάλασα τη δίαιτα! Πόσο ένοχη πρέπει να νιώθεις όταν ξεφεύγεις και πώς θα επανέλθεις;

-Πιες ένα καφεδάκι decaf. Και ο κανονικός καφές κόβει σε πολύ κόσμο την όρεξη, αλλά εφόσον η καφεΐνη έχει χωνευτικές ιδιότητες, μπορεί να μην είναι πολύ καλή ιδέα. Αντίθετα ο decaf έχει βρεθεί σε έρευνες ότι βοηθάει σημαντικά στο να μειώσεις την πείνα σου.

Όπως δημοσιεύθηκε στο shape.gr