Όσο κουραστικό μπορεί να είναι για μια γυναίκα να χάσει κιλά, το ίδιο ή και περισσότερο μπορεί να είναι για κάποια άλλη να πάρει βάρος! Ειδικά εν όψει της παραλίας και με δεδομένο ότι η έκθεση του σώματος και το άγχος είναι παρόμοιο για όλες τις γυναίκες, αν έχεις χαμηλότερο βάρος από το επιθυμητό, δεν έχεις λόγο να μην κάνεις μια προσπάθεια να το διορθώσεις. Σημασία εξάλλου, δεν έχουν μόνο οι αριθμοί και το τι λέει η ζυγαριά αλλά και το πώς αισθάνεσαι σε κάθε φάση της ζωής σου.

            Είναι πολύ σημαντικό (ή και απαραίτητο) σε συνδυασμό με τη διατροφή πάχυνσης, να εντάξεις στην καθημερινότητά σου και γυμναστική! Ιδανικά θα πρέπει να κάνεις ασκήσεις με αντίσταση οι οποίες θα «τοποθετήσουν» το επιπλέον βάρος στα σημεία που θέλεις πχ. αν έχει σωματότυπο με ανοιχτή λεκάνη μπορείς να κάνεις περισσότερη ενδυνάμωση στον κορμό, ώστε να βελτιώσεις τις αναλογίες σου. Η γυμναστική θα αυξήσει τη μυϊκή σου μάζα και με αυτόν τον τρόπο το βάρος που θα πάρεις θα είναι κυρίως μυς και λιγότερο λίπος. Χρειάζεται βέβαια και ένα ελαφρύ αερόβιο πρόγραμμα τόσο για λόγους υγείας όσο και για να διατηρήσεις την αντοχή σου.

            Όσον αφορά στο φαγητό είναι σημαντικό να μη χάνεις γεύματα και να το έχεις στο νου σου να κουβαλάς κάτι μαζί σου αν δεν είσαι σπίτι. Ισχύει δηλαδή το ίδιο όπως και στην περίπτωση της δίαιτας, με τη διαφορά ότι αν χάσεις κάποιο γεύμα είναι πιθανό να χάσεις και βάρος και να πάει πίσω η προσπάθειά σου. Τα κυρίως γεύματά σου, καλό είναι να είναι σύνθετα, να περιλαμβάνουν δηλαδή συνδυασμό πρωτεϊνών και υδατανθράκων πχ. κοτόπουλο με ρύζι ή μπιφτέκια με πατάτες βραστές. Το σημαντικό είναι να τρως επαρκή ποσότητα (λίγο μεγαλύτερη από τη μερίδα του εστιατορίου), αλλά το μαγείρεμα και το είδος του φαγητού να είναι υγιεινό και ποιοτικό. Το ζήτημα δεν είναι απλά να αυξηθεί η ζυγαριά, αλλά να μπορέσεις να διατηρήσεις και την υγεία σου. Καλύτερα λοιπόν, να μην αρχίσεις να τρως junk, κρέμες γάλακτος, τηγανητά κλπ. αλλά να ενισχύσεις το φαγητό σου με μπόλικο ωμό ελαιόλαδο και ψωμί ιδανικά ολικής άλεσης.

            Στα ενδιάμεσα γεύματα χρειάζεσαι επίσης, τρόφιμα υγιεινά αλλά που να δίνουν αρκετές θερμίδες. Σε αυτήν την προσπάθεια σύμμαχός σου είναι οι χυμοί, οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά, τα αποξηραμένα φρούτα, η μαύρη σοκολάτα, το παστέλι, το μέλι και το ταχίνι! Χρειάζεται υπομονή και επιμονή αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!