Ο μεταβολισμός αυτός ο γνωστός άγνωστος είναι δυνατόν να «μπλοκαριστεί» (αν και δεν είναι δόκιμος ο όρος, να μη λειτουργεί τέλος πάντων στο 100% των δυνατοτήτων του). Πέρα από οργανικά ζητήματα, υπάρχουν περιπτώσεις που εμείς οι ίδιοι τον μπλοκάρουμε. Με ποιον τρόπο;

Υπερβολική γυμναστική. Ναι το ξέρω δεν προλαβαίνεις, ήρθε ο καύσωνας, το περσινό μαγιό δε χωράει κλπ! Ωστόσο, το να μην προλαβαίνει το σώμα να ξεκουραστεί είναι πιθανό να το βάζει σε μια κατάσταση άμυνας και τελικά να υπολειτουργεί. Η υπερβολική άσκηση ενδεχομένως επηρεάζει το σώμα και σε ορμονικό επίπεδο. Άσε που το πιθανότερο είναι να μη βλέπεις και αποτελέσματα στη γράμμωση, ανάλογα του κόπου σου. Εμπιστεύσου κάποιον ειδικό και μην κάνεις υπερβολές.

Αφυδάτωση. Για να λειτουργήσει σωστά ο μεταβολισμός πρέπει να πίνεις υγρά, αρκετά υγρά, περίπου 30 ml/ κιλό σωματικού βάρους. Βάλε λεμόνια, αγγούρια κλπ μέσα στο νερό σου, αραίωσε τον καφέ σου, πιες ανθρακούχο νερό, βρες μια λύση άμεσα, γιατί λόγω καλοκαιριού έχουμε και πολλές απώλειες μέσω εφίδρωσης.

Ασιτία. Τα ξέρεις, στα φωνάζουν όλοι. Όσο κάνεις τον survivor, δεν υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου. Ακόμα και αν δεν μπορείς να κάνεις μικρά και συχνά γεύματα, το να μένεις πολλές ώρες νηστικός σίγουρα σε μπλοκάρει. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όσο δεν τρως δεν πεινάς! Αν δεν πεινάς πάει να πει ότι το σύστημα έχει κατέβει σε απεργία.

Αϋπνία. Η κορτιζόλη η ορμόνη του στρες, που αποθηκεύει λίπος στην κοιλιά, εμφανίζεται και όταν δεν κοιμάσαι. Δε χρειάζεται να ειπωθεί κάτι άλλο.

Ανακεφαλαιώνουμε: πίνουμε υγρά, τρώμε τακτικά, κοιμόμαστε αρκετά και γυμναζόμαστε χωρίς υπερβολές!!!

(όπως δημοσιεύτηκε στο savoirville.gr)