Λιγούρα για γλυκό. Την παθαίνεις το πρωί λίγο μετά το δεκατιανό. Σου συμβαίνει το απογευματάκι, την ώρα που η δίαιτα λέει πως θα έπρεπε να φας ένα γιαούρτι με μήλο ενώ εσύ θέλεις μια πάστα σοκολατίνα ή ένα μπανόφι, για πιο light καταστάσεις.

Προτού τα βάψεις μαύρα, σου έχουμε λύση και όχι μία, πολλές. Ζητήσαμε από τη διατροφολόγο- διαιτολόγο Κλειώ Δημητριάδου να μας δώσει υγιεινές εναλλακτικές για τη λιγούρα για γλυκό.

Εμείς δοκιμάσαμε τις επιλογές και σου έχουμε καταγεγραμμένες τις εντυπώσεις μας.

Κομπόστα (μήλο ή αχλάδι) με κανέλα και υποκατάστατο ζάχαρης

Θερμίδες: όσο το ένα φρούτο, δηλαδή 60! Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου και στον κορεσμό

Η γλυκιά γεύση θα σε αποζημιώσει αλλά δεν παύει να είναι ένα φρούτο, που θα μπορούσες να έχεις θυσιάσει για ένα πιο νόστιμο γλυκό, όταν θα στο επέτρεπε ηι δαιτροφή σου. Η λιγούρα για γλυκό θα περάσει, θα σου μείνει βέβαια η λύπη για την αθωότητα της επιλογής σου. Άσε που το να αγοράσεις έτοιμη κομπόστα προϋποθέτει να δεις τα διατροφικά της στοιχεία. Αν πρέπει να την φτιάξεις εξ΄αρχής, θα σου έχει περάσει η λιγούρα μέχρι να τελειώσεις. Οπότε γιατί να μην φας ένα ωραιότατο μήλο με κανέλα και γιαούρτι που το εγκρίνει έτσι κι αλλιώς η διατροφολόγος.

Ρόφημα κακάο με υποκατάστατο ζάχαρης

(2 κουταλάκια του γλυκού κακάο, 2 κουταλάκια στέβια ή υποκατάστατο, ένα γαλατάκι εβαπορέ light). Θερμίδες: 20!

Μπορεί να αντικαταστήσει τον καφέ και να ανεβάσει τη διάθεση.

Εδώ μάλιστα! Η επιλογή αυτή είναι safe και συνάμα απολαυστική και σε κρύα και σε ζεστή εκδοχή. Το κακάο δρα σαν βάλσαμο στη λιγούρα για γλυκό και ειδικά στην παγωμένη εκδοχή, νιώθεις ότι απολαμβάνεις milkshake! Go for it.

Γιαούρτι με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη (2 κουτ. του γλυκού).

Θερμίδες: 150. Θυμίζει το γνωστό γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού, χωρίς όμως τη ζάχαρη.

Το ασβέστιο βοηθάει στη λιποδιάλυση και σίγουρα είναι ένα γευματάκι πολύ χορταστικό.

Το παγωμένο γιαούρτι είναι πραγματικά χορταστικό και απολαυστικό αλλά αν δεν είσαι φαν της μαρμελάδας, δεν θα ικανοποιηθείς απόλυτα. Είναι πάντως μια γρήγορη επιλογή για εσένα που είσαι έτοιμη να αγοράσεις παγωτό από το περίπτερο.

Παγωτό από μπανάνα

(μια μπανάνα κατεψυγμένη και χτυπημένη στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή). Δες τη συνταγή Θερμίδες: 120. Ό,τι πιο κοντινό σε παγωτό και μάλιστα στην πιο light εκδοχή του.

Εύκολο και τόσο μα τόσο απολαυστικό. Έχεις πάντα 1 μπανάνα ώριμη στην κατάψυξη και να, έτοιμο το παγωτό. Κάναμε ζαβολιά και προσθέσαμε μια κουταλιά κακάο και το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Μους αβοκάντο

(μισό αβοκάντο με 1 κουταλάκι κακάο και 1 κουταλάκι στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης). Θερμίδες: 160.

Για τους λάτρεις της σοκολάτας που με την υγρή μορφή της (ρόφημα) δεν ικανοποιούνται.

Τα καλά λιπαρά από το αβοκάντο ενεργοποιούν το μεταβολισμό.

Αν είσαι φαν του αβοκάντο, θα το λατρέψεις. Αν πάλι η πλούσια γεύση του δεν σε πείθει, απόφυγέ το γιατί δεν θα ικανοποιηθείς πλήρως.

Smoothie φράουλα

γάλα αμυγδάλου + φράουλες με στέβια. Γλυκό και δροσιστικό

Η φράουλα είναι γλυκιά από μόνη της και η στέβια θα απογειώσει τη γεύση. Το γάλα αμυγδάλου εύκολα μπορείς να το αντικαταστήσεις με γάλα φουντουκιού και να έχεις ένα ρόφημα που μυρίζει καλοκαίρι. Εμείς προσθέσαμε μια κουταλιά του γλυκού κρέμα βαλσαμική και δικαιωθήκαμε.

Όπως δημοσιεύθηκε στο shape.gr