Brownies με φασόλια: Μια συνταγή με την υπογραφή της διαιτολόγου Κλειούς Δημητριάδου που θα σε κάνει να βάζεις όσπρια σε όλες τις γλυκιές συνταγές σου.

14650766_10153868498907797_6377846154593576851_n

Προτού κλείσεις το παρόν άρθρο για να περάσεις σε κάποια άλλη παχυντική συνταγή για brownies ξανασκέψου το. Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνεις τα όσπρια όπως θα έπρεπε;

Πόσες φορές έχεις καταφέρει με επιτυχία να δώσεις στο παιδί σου φασόλια όπως προτείνει το διαιτολόγιο σου και δεν τα κατάφερες;

Φασόλια + ελαιόλαδο + αυγά μας κάνουν brownies; κι όμως γίνεται και αυτό, τονίζει η διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου!

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι συνταγές (σίγουρα οι περισσότερες) έχουν αλεύρι και μάλιστα λευκό…

Η αντικατάστασή του με αλεύρι ολικής άλεσης είναι μια λύση αλλά ακόμα καλύτερη λύση είναι τα όσπρια τα οποία έχουν περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, φώσφορο κάλιο και πρωτεΐνες.

Ταυτόχρονα, τα όσπρια παρέχουν αντικαρκινική δράση και βοηθούν την καρδιαγγειακή λειτουργία ενώ χάρη στις άφθονες φυτικές ίνες, οι συνταγές είναι πολύ πιο χορταστικές και συγχρόνως ενισχύεται η καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Έχουμε οπότε ένα γλυκό gluten free, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και λίγες θερμίδες.

Υλικά:
1 και ¾ φλ. του τσαγιού φασόλια βρασμένα και στραγγισμένα
80 γρ. ελαιόλαδο
3 αυγά
1 βανίλια
¾ φλ. του τσαγιού κακάο (άγλυκο)
2 κουτ. της σούπας μέλι
½ φλ. του τσαγιού στέβια

Λιώνουμε στο μπλέντερ τα φασόλια και στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-35 λεπτά

Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα, βγάζει περίπου 10 κομμάτια):
154 θερμίδες
6 gr. πρωτεΐνης
15 gr. υδατανθράκων
8 gr. λίπους (εκ των οποίων 1,7 γρ. κορεσμένα)
4 gr. φυτικών ινών

(όπως δημοσιεύτηκε στο shape.gr)