- H ποσότητα της κάθε σαλάτας είναι ένα βαθύ πιάτο και σε αυτήν μπορείς να χρησιμοποιήσεις 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μυρωδικά, λεμόνι, ξύδι
- Προσπάθησε να καταναλώνεις τα γεύματα κάθε 3 ώρες περίπου
- Πίνε νερό (30 ml/kg σωματικού βάρους)
- Αύξησε όσο μπορείς τη φυσική σου δραστηριότητα
- 1 φρούτο = 1 μήλο, 1 πορτοκάλι, 1 αχλάδι, 1 ακτινίδιο, 2 μανταρίνια, ½ μπανάνα, 3 φέτες ανανά
- Πιες ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα μέσα στην εβδομάδα
- Τα γαλακτοκομικά καλύτερα να είναι με μειωμένα λιπαρά
- Το διαιτολόγιο είναι ενδεικτικό και απευθύνεται σε υγιή άτομα
- * 1 μικρό γλυκό = ½ γλυκό ζαχαροπλαστείου πχ. μισή πάστα, μισό κομμάτι γαλακτομπούρεκο κλπ
Με μεγάλη όρεξη για δουλειά και αγάπη για τη διατροφή, μέσα σε δύο μήνες από την ορκωμοσία άνοιξα το διαιτολογικό γραφείο μου στο Νέο Ηράκλειο. Πάντα με ενδιέφερε η σχέση των ανθρώπων με το φαγητό και στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του γραφείου συνειδητοποίησα ότι ενώ ήθελα πραγματικά να βοηθήσω τα άτομα με τα οποία συνεργαζόμουν, μου έλειπαν οι απαραίτητες γνώσεις ψυχολογίας. Αυτή η ανάγκη να καταλάβω τους ασθενείς μου με οδήγησε στην απόκτηση του μεταπτυχιακού μου στη συμβουλευτική ψυχολογία. Το 2012, ανήσυχο πνεύμα γαρ, ακολουθώντας και τη μόδα της εποχής, παρακολούθησα και το πρόγραμμα του Life Coaching στο Κ.Ε.Κ του Καποδιστριακού πανεπιστημίου. Στην ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ λοιπόν, ήρθε και προστέθηκε και η ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
Όλα αυτά τα χρόνια έχω παραβρεθεί σε πληθώρα συνεδρίων ενώ συμμετείχα και στην επιστημονική επιτροπή της εβδομάδας διατροφής του 2008 (με θέμα διατροφή του μέλλοντος: φύση ή επιστήμη). Δεν έχω σταματήσει να παρακολουθώ σεμινάρια ψυχολογίας, ενώ από το 2012 μέχρι σήμερα συνεργάζομαι με διάφορους ψυχολόγους για εποπτεία περιστατικών. Θα ξεχωρίσω το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πέρα από τα όρια της δίαιτας» που ολοκλήρωσα το 2014 και ήταν σαν ένα δεύτερο μεταπτυχιακό για μένα. Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα περιλάμβανε τεχνικές μείωσης βάρους χωρίς δίαιτα, με αλλαγή της στάσης του ατόμου προς το φαγητό, δίνοντας εργαλεία και λύσεις για χρόνια παχύσαρκους ανθρώπους.