1. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να απομακρύνεις τα γλυκά από το σπίτι. Μπορείς να τα μοιράσεις είναι τα χαρίσεις. Χωρίς αυτούς τους πειρασμούς θα είναι πιο εύκολο να μπεις σε πρόγραμμα.
  2. Γέμισε το ψυγείο σου με φρούτα και λαχανικά για να είναι άμεσα διαθέσιμα για τις επόμενες ημέρες και για τις δύσκολες ώρες που πιθανώς θα πεινάς. Οι φυτικές ίνες θα βοηθήσουν περισσότερο στον κορεσμό και στη ρύθμιση του σακχάρου, ώστε να μην ζητάς γλυκό.
  3. Οργάνωσε τα γεύματα των ημερών που θα ακολουθήσουν φτιάχνοντας ένα μενού που θα σε ικανοποιεί γευστικά, αλλά θα είναι και χαμηλό σε θερμίδες. Θυμήσου να εντάξεις και το ψάρι που λογικά θα έχεις καιρό να το καταναλώσεις.
  4. Ενώ πιθανώς αισθάνεσαι πως έχεις καταναλώσει αρκετό κρέας, η αλήθεια είναι ότι μάλλον συνήθως το έχεις παρακάνει με τους υδατάνθρακες. Καλό είναι λοιπόν, τις επόμενες ημέρες να καταναλώσεις άπαχη πρωτεΐνη που θα σε χορτάσει και θα αυξήσει τις καύσεις σου.
  5. Φρόντισε να ενυδατώσεις επαρκώς τον οργανισμό σου. Για την καύση του λίπους έχει βρεθεί πως είναι απαραίτητο το νερό και ειδικά αν έχεις πιει αρκετό αλκοόλ, είναι βέβαιο πως θα είσαι αφυδατωμένη.
  6. Προσπάθησε να αυξήσεις την φυσική σου δραστηριότητα. Με τις γιορτές να έχουν τελειώσει, έχουν τελειώσει και τα άλλοθι! Ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά σου με μια άσκηση που θα σε ευχαριστεί και θα την κάνεις για αρκετό χρονικό διάστημα.
  7. Προσπάθησε να δείξεις επιείκια και να μην είσαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό σου. Ακόμα και αν ξέφυγες μέσα στις γιορτές, υπάρχει τρόπος για να μπεις ξανά στους ρυθμούς σου. Λίγες τύψεις είναι αναμενόμενες και ίσως είναι και κινητοποιητικές. Ο πανικός όμως, θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.