Στην πραγματικότητα με λίγη καλή θέληση μπορείς να μεταφέρεις όλα τα φαγητά μέσα σε τάπερ στη δουλειά, αρκεί να έχεις το κατάλληλο σκεύος ή να στραγγίξεις τα επιπλέον υγρά. Υπάρχουν όμως και κάποια τρόφιμα, ιδανικά για τάπερ τα οποία θα σε κρατήσουν χορτάτη και δεν θα ανησυχείς και για τη μεταφορά τους!

  • Πρωτεΐνες: οποιοδήποτε κρέας, ακόμα και μαγειρευτό αν αφαιρέσεις την σάλτσα του, μπορεί να να τοποθετηθεί μέσα σε τάπερ και να αποτελέσει σε συνδυασμό με μία σαλάτα ένα πολύ χορταστικό γεύμα για το γραφείο.

Τip: να θυμάσαι ότι καλό είναι να έχεις κόψει σε μπουκίτσες από το σπίτι το κρέας, για να μην μεταφέρεις μαζί σου και μαχαίρι και να είναι πιο εύκολο να φας στη δουλειά.

  • Υδατάνθρακες: ρύζι, πατάτες, μακαρόνια, κινόα, παξιμάδι, καλαμπόκι και λοιπά είναι οι πρωταγωνιστές του τάπερ, ανα μην τους καταναλώσεις σε μεγάλη ποσότητα γιατί τελικά ενώ θα σε χορτάσουν, θα σε κάνω να νιώσεις μεγαλύτερη υπνηλία.

Τip: προτίμησε προϊόντα ολικής άλεσης και το θετικό είναι πως τα τρόφιμα αυτά την επόμενη μέρα έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (οι έρευνες δείχνουν πως όταν παγώνουν αυξάνεται το ανθεκτικό άμυλό τους).

  • Σαλάτες: λαχανικά και πάλι λαχανικά! Οι φυτικές ίνες θα βοηθήσουν τον κορεσμό, όσο και την μείωση του γλυκαιμικού δείκτη του γεύματος.

Τip: το ντρέσινγκ να θυμάσαι να το βάλεις κάτω από την σαλάτα και να τα ανακατέψεις όλα στη δουλειά, για να μην μαραθούν πολύ τα φύλλα μέχρι να την καταναλώσεις.

  • Αυγό: μπορείς να το φτιάξεις σαν πολύ λεπτή ομελέτα με άφθονα ασπράδια και στη συνέχεια να τη γεμίσεις (όπως την τορτίγια ή την αραβική πίτα) με τυρί γαλοπούλα και λαχανικά ή κοτόπουλο από την προηγούμενη μέρα. 

Τip: μπορείς να βράσεις αρκετά αυγά πχ την Κυριακή και να τα συντηρήσεις στο ψυγείο.

  • Όσπρια: αρκεί να μην ειναι κανονικά μαγειρεμένα, αλλά απλά βρασμένα. Σαφώς μπορείς τη μια μέρα να τα φας σαν σούπα στο σπίτι και την επομένη να τα σουρώσεις και να τα κάνεις σαλάτα.

Τip: με τη μορφή ταμπουλέ, αντικαθιστούν επάξια τους υδατάνθρακες σαν συνοδευτικό σε ένα γεύμα με πρωτεΐνη.