Ας γνωρίσουμε καλύτερα αυτόν τον ευεργετικό καρπό…
Το χαρούπι:
- είναι αντιοξειδωτικό
- οι ίνες του έχουν πρεβιοτική δράση και βοηθούν την μικροχλωρίδα του εντέρου
- συνιστάται σε άτομα με οστεοπόρωση, καθώς περιέχει ασβέστιο (ανά 100g περιέχει περισσότερο ασβέστιο από το γάλα)
- βοηθά στην μείωση της χοληστερόλης
- έχει διουρητικές ιδιότητες
- περιέχει μαγνήσιο, βιταμίνη Κ και Β6
- έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
Πως καταναλώνεται το χαρούπι;
Το χαρουπάλευρο και η χαρουπόσκονη παρασκευάζονται από το άλεσμα των χαρουπιών. Το χαρουπάλευρο είναι ένα αλεύρι με ευχάριστη και γλυκιά γεύση που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών τροφίμων. Όπως: ψωμί, κέικ, παξιμάδια, μπάρες δημητριακών.