Έφτασε λοιπόν αυτή η περίοδος!

Κάθε χρόνο διαβάζουμε για τη δίαιτα μετά τις γιορτές, αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνουμε δίαιτα για να μπούμε στον σωστό δρόμο. Μπορούμε αρχικά να μπούμε σε έναν φυσιολογικό δρόμο, οποίος θα περιλαμβάνει το καλύτερο και ποιοτικότερο φαγητό για τον οργανισμό μας που εξαντλήθηκε από τις κραιπάλες των εορτών.

Πάμε να το κάνουμε μαζί;

  • Ανοίγω το ψυγείο και πετάω σε πρώτη φάση οτιδήποτε έχει χαλάσει (κοιτάζω ημερομηνίες σε ξεχασμένες μαγιονέζες και βαζάκια που δεν γνωρίζω καν τι περιέχουν μέσα) και φτιάχνω μια λίστα για το τι μου λείπει. Κάνω το ίδιο και στα ντουλάπια μου.
  • Αφού τακτοποιήσω τα πράγματα στην κουζίνα, κάθομαι να σκεφτώ ποια διατροφική συνήθεια που έχω δεν μου αρέσει και θέλω να την αλλάξω. Ψάχνω στο Savoir Ville για το πώς θα την αλλάξω και βάζω στόχους σαφείς και ξεκάθαρους.
  • Γράφω τα πάντα και τα κολλάω στο ψυγείο.
  • Συνεχίζω ψάχνοντας για συνταγές και αποθηκεύω αυτές που φαίνονται ενδιαφέρουσες. Ιδανικά, εκτυπώνω κάποιες και τις βάζω στο ψυγείο. Ελέγχω ποιες μπορώ να φτιάξω με τα υλικά που έχω και ξεκινάμε την οργάνωση των γευμάτων της εβδομάδας (σπιτικές μπάρες για πρωινό, ευφάνταστες σαλάτες για μεσημεριανό, ligth comfort food για βραδινό).

Ξεκινάω την εβδομάδα μου με αισιοδοξία και χαρά ότι θα κάνω κάτι καλό για μένα! Και ναι αύριο δεν είναι Δευτέρα, αλλά όπως σοφά είπε μια φίλη: στην πραγματικότητα, οι μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται ποτέ από την -περίφημη- σελίδα 1. Γίνονται όταν είμαστε πραγματικά έτοιμοι.