Ας δούμε μερικά tips τόσο για την διατροφή των μαμάδων, όσο και για την διατροφή των μικρών μας φίλων…
- Αν έχει μείνει λίγο φρούτο ή φρουτόκρεμα , ανάμιξε τα στο μπλέντερ με γιαούρτι ή γάλα και παγάκια και πάρε το smoothie μαζί σου στη δουλειά ή κατανάλωσε το την άλλη μέρα σαν κολατσιό. Το γεγονός ότι τα φρούτα θα περικλείονται στο γιαούρτι, δεν τα φέρνει σε επαφή με τον αέρα και έτσι διατηρούνται καλύτερα οι βιταμίνες.
- Το αυγό που περίσσεψε είναι ένα εξαιρετικό σνάκ (σε συνδιασμό με λίγους ξηρούς καρπούς/ φρούτο κλπ)
- Στην ταβέρνα ή το εστιατόριο, αν έχεις ένα παιδάκι που δεν τρώει πολύ (οπότε ξέρεις ότι πιθανότατα θα φας και ό,τι περισσέψει),δοκίμασε να παραγγείλεις για σένα μια σαλάτα και θα συμπληρώσεις με ό,τι αφήσει το μικράκι σου.
- Αν έχεις σκοπό να πάρεις μαζί σου στη βόλτα σνακ, πάρε τα λιγότερα δυνατά για να μην μπεις σε πειρασμό. Εναλλακτικά, φτιάξε σπιτικές μπάρες ή κριτσίνια για να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο υγιεινά.
- Προσπάθησε να αποφύγεις (και για το παιδί και για σένα) τα βραδινά γεύματα μόνο ε υδατάνθρακες. Καλύτερα να σερβίρεις πάλι κανονικό φαγητό, παρά να φτιάχνεις μόνο χυλοπιτούλες / μακαρονάκια κλπ.
- ό,τι και να κάνεις τελικά, είτε φας δηλαδή το φαγητό σου είτε τα υπολείμματα απο το πιάτο του παιδιού σου, φρόντισε να το κάνεις σαν κανονικό γεύμα. Να κάθεσαι κανονικά σε τραπέζι και να το απολαμβάνεις. Μπορεί να είναι κρίμα να πετάξεις κάτι, αλλά και ο εαυτός σου είναι κρίμα! Βάλε ό,τι δε θες να πάει χαμένο σε ταπεράκια και κατανάλωσε το την επόμενη μέρα.
- Προσπάθησε αν δυσκολεύεσαι πολύ, να κρατήσεις ένα ημερολόγιο από οτιδήποτε φας, ακόμα και απο τη μια μπουκιά μπισκότο, για να καταλάβεις ακριβώς τι καταναλώνεις και να αλλάξεις αυτό το μοτίβο την επόμενη φορά (αν βλέπεις πως χρειάζεται η συνολική θρέψη σου)